Obstetrică şi Ginecologie

.

Monday, November 17, 2014

Vaginite – partea 2 – Vaginita bacteriana

La nivelul vaginului traiesc in echilibru mai multe tipuri de bacterii. Inmultirea excesiva a unei bacterii poate duce la o infectie vaginala, denumita vaginita bacteriana. In trecut, era numita vaginita Haemophilus non-specifica sau vaginita Gardenerella.

Simptomele sunt variate si pot include:

- un miros vaginal neplacut, anormal care adesea se intensifica dupa actul sexual ;
- o cantitate crescuta de secretie laptoasa, gri-albicioasa .
Nu sunt frecvente simptome ca : pruritul (mancarime), senzatia de arsura sau iritatia, dar pot apare pana la 1/3 din femeile cu vaginita bacteriana. Unele femei pot fi complet asimptomatice.

Cauze de aparitie

Cauza exacta este necunoscuta. Se pare ca vaginita bacteriana apare mai frecvent la femeile care prezinta contacte sexuale regulate. Nu se transmite de la un partener la celalalt, ca in cazul Chlamydiei sau Gonoreei. De asemenea, a fost evidentiata si la femei care nu au intretinut relatii sexuale.

Factori de risc

Unele studii au aratat un risc crescut pentru:
- infectie pelvina
- travaliu prematur in sarcina
- nastere pe cale naturala (vaginala) sau prin sectiune cezariana, precum si alte interventii ginecologice

Diagnostic

Vaginita bacteriana poate fi diagnosticata doar de catre un medic. Pentru a stabili un diagnostic corect este nevoie de un examen microscopic al secretiei vaginale (o proba recoltata din secretia vaginala este examinata la microscop). Deoarece si alte infectii vaginale pot produce simptome asemanatoare celor din vaginita bacteriana trebuie consultat un medic specialist.

Tratament

Pentru tratamentul vaginitei bacteriene se utilizeaza antibiotice care pot fi prescrise sub urmatoarele forme:
- tablete administrate oral ;
- gel sau crema care se aplica in interiorul vaginului.
Medicatia poate fi prescrisa doar de catre un medic specialist (ginecolog). Produsele tipizate cum ar fi cremele, spray-urile sau spalaturile nu sunt de folos.
Spalaturile pot distruge echilibrul bacterian normal sau pot produce alte probleme. De obicei, partenerii sexuali nu sunt tratati. Se recomanda si tratamentul partenerului sexual atunci cand femeia prezinta infectii repetate. Este cel mai bine ca pacienta sa evite contactul sexual in timpul tratamentului. In cazul in care exista totusi un contact sexual, partenerul ar trebui sa foloseasca un prezervativ.

1 comment:

  1. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    ReplyDelete