Obstetrică şi Ginecologie

.

Monday, September 22, 2014

Femeile peste 30 de ani – predispuse la dureri pelvine


In Romania aproape fiecare femeie peste 30 ani sufera de dureri mai mult sau mai putin cronice. Durerea pelvina este una dintre acestea, fiind localizata la nivelul abdomenului inferior. Durerea poate insoti o gama larga de afectiuni cu manifestare normala a femeilor aflate in perioada fertila, o tulburare digestiva (sindrom de colon iritabil) sau un semnal de avertisment pentru o situatie urgenta, care ar putea pune viata in pericol.
Durerea cronica este acea durere care dureaza mai mult de 3 luni. Ea nu poate fi identificata la o simpla consultatie medicala, precum alte afectiuni. Majoritatea femeilor care sufera de dureri cronice par a fi perfect normale si sanatoase.
Un factor important al durerii cronice il reprezinta stresul nostru zilnic ca indivizi si afecteaza starea de bine a fiecarei persoane si, implicit, a intregii populatii.
“Un studiu realizat in SUA sustine faptul ca durerea cronica determina costuri imense in sistemul de sanatate, conduce la reducerea veniturilor si a productivitatii unei societati. Cu toate acestea, fondurile alocate cercetarii medicale a afectiunilor dureroase cronice sunt ca si inexistente.”, citeaza dr. Dan Raica.
Durerea pelvina este unul din cele mai frecvente simptome in randul femeilor. Afectiunile ginecologice dureroase cum sunt boala inflamatorie pelvina (BIP), endometrioza, dismenoreea si vulvodinia afecteaza milioane de femei din Romania.
dr. dan raica - durere pelvinaMajoritatea femeilor se plang de durerea pelvina la un moment dat in viata. De multe ori, aceasta reflecta doar functionarea normala a sistemului genital sau a altor organe. Alteori, insa, poate indica o problema serioasa de sanatate care necesita tratament urgent pe durata mai scurta sau mai lunga de timp.
De asemenea, exista cazuri in care durerea pelvina nu poate fi corelata cu o cauza fizica. In aceste situatii, ea poate fi atribuita unui mecanism de aparare psihologic sau unui mecanism compensator dupa un traumatism.
In alte cazuri, medicul poate recomanda o abordare multidisciplinara a dureri, ce include schimbari in nutritie, mediu si fizioterapie.
Doctor Dan Raica va recomanda, in cazul in care prezentati astfel de simptome, sa mergeti la medicul dumneavoastra curant pentru efectuarea unor investigatii ce v-ar putea ajuta in ameliorarea problemei.


Publicat de Dr. Dan Raica

1 comment:

  1. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    ReplyDelete