Obstetrică şi Ginecologie

.

Thursday, December 18, 2014

Când este necesară naşterea indusă?

Ori de câte ori este posibil, cea mai bună variantă atât pentru mamă, cât şi pentru copil, este naşterea naturală. Cu toate acestea, anumite circumstanţe ar putea necesita inducerea naşterii. Mai exact, atunci când riscurile de a continua sarcina sunt mai mari decât beneficiile naşterii copilului mai devreme, se impune realizarea unei inducţii a naşterii.
 
·         Naşterea indusă din cauza depăşirii termenului
 
Un motiv pentru care naşterea indusă poate fi necesară este depăşirea termenului de sarcină. Acest lucru poate expune copilul la mari complicaţii. Plancenta poate înceta să funcţioneze corect şi astfel copilul se află în pericol. În plus, cu cât se depăşeşte mai mult termenul sarcinii, cu atât creşte riscul unei operaţii de cezariană. Alte probleme care pot să apară la copiii născuţi post-termen includ nevoia a mai multe intervenţii în timpul naşterii, cum ar fi forcepsul sau extracţia cu vid.
 
·         Naşterea indusă din cauza complicaţiilor sarcinii
 
De asemenea, anumite complicaţii ale sarcinii pot determina decizia unei naşteri induse. Cele mai frecvente complicaţii sunt tensiunea arterială ridicată, preeclampsia sau diabetul. Aceste afecţiuni pot pune în pericol starea de sănătate a mamei, a copilului sau a amândurora. În unele cazuri, este mult mai sigură naşterea copilului decât aşteptarea pentru a vedea cum poate fi abordată problema.
 
·         Naşterea indusă din cauza lichidului amniotic
 
Problemele lichidului amniotic pot duce la necesitatea unei naşteri induse. Nivelurile scăzute de lichid pot fi periculoase pentru copil. El îşi poate înceta dezvoltarea sau aceasta se poate realiza cu mare dificultate. Dacă nivelul lichidului este periculos de scăzut, este mai bine pentru copil să fie născut mai devreme decât prea târziu.
 
·         Naşterea indusă când nu se intră în travaliu
 
În cazul în care apa se rupe şi mama în cauză nu intră în travaliu, medicul poate lua decizia unei naşteri induse. Cât de mult se poate aştepta în acest caz depinde de filosofia medicului dumneavoastră. Majoritatea medicilor vor hotărî naşterea în 24 de ore de la ruperea apei, alţii însă aştepta să treacă chiar şi 48 de ore.
 
·         Naşterea indusă dacă apar probleme la copil
 
Grija faţă de copil este un alt motiv pentru care unele femei au nevoie de naştere indusă. Dacă există o scădere în valoarea mişcării acestuia sau nereguli în ceea ce priveşte frecvenţa cardiacă, e necesară naşterea indusă.
 
·         Naşterea indusă când copilul e prea mare
 
Naşterea indusă poate fi indicată şi atunci când copilul are o greutate mai mare decât cea normală. Acest lucru se întâmplă uneori din cauza unei alte probleme, cum ar fi diabetul gestaţional sau sarcina trecută de termen. Alţi copii însă sunt mai mari doar ca rezultat al geneticii. Cu toate acestea, ei prezintă un risc sporit de sarcină prin cezariană şi atunci doctorul poate hotărî naşterea indusă pentru a evita acest lucru.  

0 comentarii:

Post a Comment