Obstetrică şi Ginecologie

.

Wednesday, November 5, 2014

Naşterea naturală versus naşterea prin cezariană

Naştere naturală sau prin cezariană? Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări ale viitoarelor mămici. Decizia o poţi lua numai cu sprijinul medicului obstetrician, cel care, în urma unei analize amănunţite a stării tale de sănătate, poate stabili care este cea mai indicată variantă de a naşte.
 
Naşterea naturală
 
Naşterea naturală este pe departe a fi considerată una dintre cele mai sănătoase modalităţi de a-ţi aduce bebeluşul pe lume. Naşterea naturală implică trei momente: etapa contracţiilor, naşterea propriu-zisă marcată prin expulzia fătului şi ultimă fază ce constă în eliminarea placentei şi a membranelor din pântec. În cele mai multe cazuri, naşterea naturală nu prezintă complicaţii, iar durata de recuperare este foarte mică. Durerile din timpul travaliului sunt rapid înlocuite de momente pline de fericire şi emoţie. Totodată, se spune că bebeluşii născuţi pe cale naturală sunt mai puternici, mai sănătoşi şi mai inteligenţi. Prof.dr. Dimitrie Nanu, şeful Clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Caritas, spune că femeile nu ar trebui să se teamă de naşterea naturală, mai ales că acum există diferite metode de atenuare a durerii. „Naşterea vaginală este calea naturală de a aduce pe lume copiii, iar dacă nu sunt probleme de ordin medical, femeile nu ar trebui să opteze pentru altfel de naştere.”, a declarat pentru SănătateaTV Prof.dr. Dimitrie Nanu.
 
Naşterea prin cezariană
 
Naşterea prin cezariană este recomandată, în general, atunci când există unele complicaţii la mamă sau la făt care pot pune în pericol viaţa acestora, în cazul unei naşteri naturale. Medicul va recomanda operaţia de cezariană atunci când fătul este aşezat în poziţie pelvină, placenta blochează cervixul, gravida este diagnosticată cu preeclampsie sau a existat o naştere prin cezariană anterioară. Totodată, naşterea prin cezariană este indicată în cazurile în care pelvisul este îngust, fătul are o greutate foarte mare sau gravida are o cicatrice la nivelul uterului care s-ar putea rupe în momentul naşterii. Dacă te hotărăşti să optezi pentru o naştere prin cezariană trebuie să ştii că perioada de recuperare este mult mai mare, comparativ cu cea necesară în cazul unei naşteri vaginale. Riscul apariţiei complicaţiilor este mult mai mare în cazul naşterilor prin cezariană. După naşterea prin cezariană, pacienta se poate confrunta cu apariţia infecţiilor uterine sau ale inciziei, a hemoragiilor, pot să apară complicaţii chirurgicale, alergii la substanţa anestezică, leziuni chirurgicale, hemoragii, afecţiuni genitale sau urinare. Dincolo de complicaţiile care pot apărea la mamă, există şi unele riscuri pentru bebeluş. Acesta poate suferi traume sau imaturitate pulmonară, atunci când data naşterii a fost calculată greşit.
 
Decizia asupra modului în care vei naşte poate fi luată numai în urma sfatului medicului specialist. Extrem de important este să hotărăşti modul în care vei aduce pe lume micuţul, în funcţie de starea ta de sănătate şi a celui mic, şi nu încercând să ocoleşti momentul travaliului. Nu uita că sănătatea ta şi a bebeluşului tău primează! Concepţiile potrivit cărora naşterea prin cezariană este una mult mai uşoară sunt, de multe ori, false. Singurul în măsură să îţi ofere un sfat avizat este medicul obstetrician.
 

1 comment:

  1. M-am căsătorit cu dragul meu soț în ultimii 12 ani fără să rămân însărcinată, iar fibromul a fost problema. Am luat diferite medicamente prescrise, dar nu am putut să le vindec, dar soțul meu era atât de încrezător în mine și mă tot încuraja că într-o zi cineva mă va numi mamă. nu s-a odihnit căutând o soluție de la diferiți medici, tot ce au putut vedea a fost o intervenție chirurgicală și mi-a fost frică de asta, o prietenă din cabinetul meu mi-a prezentat doctorul DAWN ACUNA, ea a spus că Dawn acuna a ajutat-o ​​când avea tubul blocat și a ajutat-o ​​și ea. multe dintre prietenele ei să conceapă,
    I-am scris imediat pe Whatsapp, mi-a promis ca ma ajuta dupa ce i-am explicat totul, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect conform instructiunilor, la 3 saptamani dupa tot am fost la spital si doctorul mi-a confirmat sarcina in 1 saptamana dar chiar acum am copilul meu frumos.
    *Dacă vrei să tratezi infertilitatea.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    *Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    *Dacă vrei o căsătorie pașnică.
    Și mulți alții îl contactează pe Dr dawn acuna pe Whatsapp:+2348032246310
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    ReplyDelete